Streekproducten

Streekbieren:

·         Papegaei 8°

Papegaei is een artisanaal gebrouwen, blond bier. Het krijgt zijn specifieke smaak door het gebruik van verse hopbellen. De bitterhop wordt bij het begin toegevoegd aan het kookproces, de aromahop aan het einde hiervan.

Het is een bier van hoge gisting, ongefilterd, niet gepasteuriseerd en met hergisting in de fles. Het bier kan hierdoor wat troebel zijn wat echter geen negatieve invloed heeft op de smaak.

Na een rijping van 3 weken op vat wordt het nog een maand in de fles bewaard vooraleer het op de markt komt. Het bier wordt gebrouwen door brouwerij Verstraete in Diksmuide met de installaties van brouwerij  Deca in Woesten.

·         Oerbier 9°

Oerbier uit Esen is het eerste bier van De Dolle Brouwers en dateert officieel van 1980. Het werd in prototype gebrouwen door twee studenten in een koperen waskuip. Eerdere probeersels met Engelse kant-en-klare kits bleken niet te voldoen aan de strenge biereisen van de twee broers.

De benaming verwijst naar de oorspronkelijkheid en de zuiverheid van het bier. Het soortelijk gewicht van het wort is 1078, het alcoholpercentage 9%. Het brouwsel is donker door de mengeling van verschillende soorten mout en een urenlange kooktijd. Er wordt enkel bellenhop 'Golding' uit Poperinge gebruikt en het Oerbier is nagegist op fles.

Het heeft een lichtfrisse zurigheid door de gist en de melkzuurbacteriën. De houdbaarheidsdatum wordt door de wet opgelegd: één jaar na bottelen, dit staat zo ook vermeld op de capsule. Het bier zal een lichte smaakevolutie meemaken en zal wijnachtig worden. Er worden in de brouwerij stalen bewaard van het eerste brouwsel, die nog perfect drinkbaar zijn.

Streekproducten

·         Advocaat

De advocaat die we verkopen, komt van Beirens, uit Zuienkerke nabij Brugge en De Haan. Het is een ambachtelijke en pure advocaat bereid op grootmoeders wijze. Gemaakt zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen maar door de pure alcohol waarmee hij bereid is, bewaart hij toch zeker 2 jaar na openen.

 
't Madeliefje,Vijf Huizenstraat 1,8600 Woumen,Ligging,Tel.: 051/54 55 41,Gsm: 0491/08 14 27,Fax: 051/54 55 41,hoeve-ijs@madeliefje-ijs.be,BTW BE 0674 313 118